شایعترین اعتراض های کارفرما به برگ بدهی بیمه تامین اجتماعی
بدهی بیمه تامین اجتماعی در صورت اعتراض کارفرما (اگر در لیست بدهی های قابل اعتراض باشد) پیگیری شده و با برخی از معافیت ها در پرداخت جریمه مواجه می گردد. توجه داشته باشید که اعتراض کارفرمایان به برگ بدهی در صورتی قابل پیگیری است که در لیست زیر (بدهی های برآوردی که هنوز قطعیت نیافته اند) قرار گرفته باشد:
- بدهی ناشی از قراردادها (بیمه قراردادها)
- بدهی ناشی از آرا هیات ها
- بدهی ناشی از حسابرسی بیمه (بازرسی دفاتر قانونی)
- بدهی ناشی از بازرسی کارگاهی
عدم اطلاع کارفرمایان از حق و حقوق خود، می تواند آنها را با پرداخت جریمه های هنگفت مواجه سازد. چه بسا که در صورت دریافت مشاوره بیمه تامین اجتماعی از کارشناسان خبره و کاربلد در سایت مشاور بیمه تامین اجتماعی، آنها را از حق و حقوق خود مطلع کرده و با برخی از ناگفته ها در پرداخت جریمه در مورد جرایم حق بیمه، آشنا می کند.
در چه صورتی به اعتراض کارفرما به بدهی بیمه تامین اجتماعی رسیدگی می شود؟
اعتراض کارفرما به برگ بدهی بیمه تامین اجتماعی در صورتی قابل پیگیری خواهد بود که به ماده 42 از قانون تامین اجتماعی توجه ویژه ای گردد. بر اساس این ماده ی قانونی کارفرما در صورت معترض بودن به حق بیمه و خسارت تعیین شده، باید ظرف مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به صورت کتبی به سازمان مربوطه ارسال کند. لازم به ذکر است که مدت زمان تعیین شده برای اعتراض به رای هیات بدوی 20 روز است.
راهکار ثبت اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی چیست؟
در حال حاضر علاوه بر مراجعه ی حضوری به مراجع ذی صلاح، کارفرمایان برای ثبت اعتراض خود می توانند به صورت اینترنتی نیز اقدامات لازم را به کار ببندند. برای ثبت اینترنتی اعتراض کافیست از راهنمایی مشاوران خبره و کارشناس در سایت مشاور بیمه تامین اجتماعی استفاده کنید.
نحوه ی اطلاع از میزان بدهی بیمه تامین اجتماعی
روش های ساده ای برای استعلام برگ بدهی بیمه تامین اجتماعی وجود دارد. ساده ترین راهکار، این است که از طریق سایت اینترنتی تامین اجتماعی (با وارد کردن کد ملی و مشخصات مورد نیاز) و مراجعه به پورتال کارفرمایان، از میزان بدهی بیمه خود مطلع گردید.
مدارک لازم برای ثبت اعتراض کارفرما به بدهی بیمه تامین اجتماعی
مدارکی که برای ثبت اعتراض کارفرما به برگ بدهی بیمه تامین اجتماعی لازم و ضروری هستند، با توجه به نوع اعتراض تعیین خواهند شد.
موارد ثبت اعتراض | مدارک و دلایل مربوطه |
نبود رابطه مزد بگیری و کارگر – کارفرمایی | در صورتی که دو رکن مزد گرفتن کارگر از کارفرما و دستور گرفتن کارگر از کارفرما وجود نداشته باشد، کارفرما می تواند از قانون اعتراض استفاده کند. از روش های اثبات رابطه کارگر و کارفرمایی می توان به: پرداخت حق بیمه، وجود قرارداد کتبی، اقرار کارفرما، واریز حقوق و … اشاره کرد. |
مبنای دستمزد مشمول حق بیمه | بر اساس قانون، ماهانه حق بیمه از کارفرما و کارگر دریافت می شود. هر فرد 30 درصد از حقوق خود را به عنوان حق بیمه پرداخت می کند. از این سی درصد 7 درصد آن از حقوق کارگر و مابقی توسط کارفرما پرداخت می شود. حق بیمه کارگران بر اساس حداقل دستمزد و … متغیر خواهد بود. |
ضریب بیمه ( سهم دستمزدی و مکانیکی ماده 41 ) | حق ضریب بیمه دارای دو بخش اصلی (دستمزدی و مکانیکی است. در بخش دستمزدی، حق بیمه با توجه به میزان دستمزد کارکنان تعیین می شود. کارفرما با توجه به ارائه مدارک دال بر کمتر بودن دستمزد واقعی کارکنان، می تواند اعتراض خود را به ثبت برساند. در بخش مکانیکی حق بیمه با توجه به نوع فعالیت و شرایط کارگاه تعیین می شود. ارسال نامه صحیح و به موقع خاتمه پیمان از سوی کارفرما نیز مهم است. |
قراردادهایی که مشمول مفاصا حساب ماده 47 هستند | ماده 47 قانون تامین اجتماعی این شرایط را برای کارفرمایان فراهم می کند که بتوانند درخواست مفاصا حساب نمایند. استفاده از این ماده برای قراردادهای ساخت و مهندسی و همچنین قراردادهای دانش بنیان، باعث کاهش حق بیمه می شود. |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.