آیا همه بدهی های بیمه تأمین اجتماعی قابل اعتراض است ؟
بدهی بیمه تامین اجتماعی اصلی ترین چالش بین سازمان تامین اجتماعی و کارفرمایان است. دلایل بسیار زیادی مانند: بیمه قراردادها، حسابرسی بیمه، عدم پرداخت حق بیمه در موعد مقرر، اختلاف در زمینه لیست ها و … سبب ایجاد بدهی بیمه ای می شوند.
همانطور که می دانید بدهی بیمه ای تمامی مبالغی را در بر می گیرد که کارفرما موظف به پرداخت آن است. نکته کلیدی اینجاست که کارفرمایان در مواردی که بدهی اعلامی از سوی سازمان را غیر منطقی و غیر قانونی بپندارند، می توانند اعتراض خود را نسبت به بدهی بیمه ای اعلام کنند.
♦ اگر فرصت مطالعه ندارید، این فایل صوتی را گوش کنید:
…
نکات کلیدی برای اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی
در صورتی که کارفرما نسبت به بدهی بیمه تامین اجتماعی معترض بوده و به دنبال راهکار کلیدی برای ممانعت از اعمال مضاعف بدهی های بیمه ای و اقدامات اجرایی سازمان باشند، بهتر است با برخی از موارد و نکات کلیدی آشنا گردند. این موارد عبارتند از:
شناخت انواع بدهی های بیمه ای
بدهی بیمه تامین اجتماعی به دو دسته ی کلی تقسیم شده و هر کدام از ویژگی های خاصی برخوردار هستند.
بدهی های قابل اعتراض | بدهی های غیر قابل اعتراض |
این نوع از بدهی ها شامل مواردی هستند که کارفرما حق اعتراض نسبت به آنها را دارد؛ که عبارتند از:
· بدهی ناشی از قراردادها · بدهی ناشی از حسابرسی بیمه · بدهی ناشی از بازرسی کارگاهی · بدهی ناشی از آراء کمیته ادعای سوابق |
به دلیل اینکه این بدهی ها بر اساس قانون و یا رای قطعی کمیته های بدوی و تجدید نظر سازمان تامین اجتماعی به کارفرما ابلاغ می شوند، امکان اعتراض را نخواهند داشت؛ مانند:
· جرایم قطعی شده ناشی از عدم پرداخت حق بیمه در موعد مقرر · بدهی هایی که مستندات کافی و اطلاعات دقیق برای آنها ارائه نشده و مبالغ آنها توسط سازمان تامین اجتماعی برآورد شده است. · بدهی ناشی از مغایرت در لیست دستمزدها · بدهی ناشی از لیست های بیمه پرداخت نشده |
شناخت مستندات قانونی مرتبط با بدهی بیمه ای
یکی از راهکارهای کلیدی برای موفقیت در امر اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی، شناخت مستندات قانونی مرتبط، است. این مواد قانونی عبارتند از:
- ماده 39 قانون بیمه تامین اجتماعی (بر اساس این ماده قانونی کارفرما موظف است لیست حق بیمه کارکنان را حداکثر تا پایان ماه بعد، ارسال کند. در صورت تاخیر مشمول جریمه خواهد شد.)
- ماده 42 قانون بیمه تامین اجتماعی (در صورتی که در میزان بدهی اختلافی وجود داشته باشد، کارفرما می تواند اعتراض خود را طی 30 روز ثبت کند.)
- ماده 50 قانون بیمه تامین اجتماعی (بر اساس این ماده ی قانونی، سازمان تامین اجتماعی در صورت عدم وصول مطالبات و یا همان بدهی های بیمه ای کارفرما، می تواند اقدام به انسداد حساب ها و یا توقیف اموال فرد، نماید.)
- ماده 101 قانون بیمه تامین اجتماعی (مواردی مانند: ارائه ی اطلاعات نادرست از سوی کارفرما، کتمان از ارائه ی اطلاعات و جعل اطلاعات، جرم محسوب می شود و با تعقیب کیفری خواهد خواهد بود.)
- قانون معافیت جرایم بیمه ای (قوانین مرتبط با بخشودگی جرایم از مهمترین نکات در زمینه ی بدهی های بیمه ای هستند. بر اساس این قوانین در صورتی که اصل بدهی پرداخت گردد، برخی از جرایم به شرط انطباق با قانون و ثبت درخواست بخشیده خواهند شد.)
راهنمایی برای اعتراض به بدهی بیمه تامین اجتماعی
یکی از راهکارهای هوشمندانه برای ثبت اعتراض، استفاده از مشاوره بیمه تامین اجتماعی است. به این ترتیب می توانید با دانش و آگاهی کافی مراحل ثبت اعتراض را سپری کرده و شاهد نتایج موفقیت آمیزی باشید. مراحل ثبت اعتراض عبارتند از:
- مطالبه و بررسی برگه بدهی برآوردی (کارفرما باید از محل مربوطه برگه اعلام بدهی که شامل جزئیات بدهی است را دریافت کند.)
- ارائه درخواست در کمیته بدوی (با توجه به ماده 42 قانون تامین اجتماعی)
- ارائه اعتراض به هیات تجدید نظر (بعد از رد اعتراض توسط هیات بدوی، کارفرما می تواند به هیات تجدید نظر مراجعه نماید.)
- مراجعه به دیوان عدالت اداری (در صورتی که رای هیات تجدید نظر نیز مورد پذیرش قرار نگیرد، کارفرما می تواند با تکیه به قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوار عدالت اداری، به این مراجع قضایی مراجعه نماید.)
بهترین مقالات ما را از دست ندهید!
اگر بهدنبال مقالاتی مفید، بهروز و کاربردی هستید که بدون اتلاف وقت، اطلاعات ارزشمندی در اختیارتان بگذارند، خوشحالیم که اینجا هستید. ما در این بخش، منتخبی از بهترین و محبوبترین مقالات سایت را برایتان فراهم کردهایم؛ محتوایی که با دقت، پژوهش و توجه به نیاز مخاطب نوشته شدهاند و بارها از سوی کاربران مطالعه، تحسین و به اشتراک گذاشته شدهاند.
- مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
- پیش حسابرسی بیمه
- حسابرسی بیمه
- ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی
- قراردادهای پیمانکاری
- بازرسی کارگاهی بیمه
پیشنهاد میکنیم این مقالات را حتماً بخوانید و اگر برایتان مفید بودند، با دیگران هم به اشتراک بگذارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.