آیا بازرسی کارگاهی و بازرسی دفاتر قانونی همپوشانی دارند ؟

,

بازرسی دفاتر قانونی و بازرسی کارگاهی مهمترین انواع بازرسی های سازمان بیمه تامین اجتماعی  به شمار می روند که بر روی حفظ حقوق کارگر و افزایش کیفیت عملکرد سازمان بسیار موثر هستند. گاها برخی از کارفرمایان، مدیران و یا برخی از کارمندان بر این باورند که این دو نوع بازرسی‌ ها، در واقع یکی هستند. در حالی که تفاوت های قابل توجهی با یکدیگر دارند. در ادامه به برخی از مهمترین تفاوت های آنها اشاره می شود.

اگر فرصت مطالعه ندارید، این فایل صوتی را گوش کنید:

مهمترین تفاوت های بین بازرسی دفاتر قانونی و بازرسی کارگاهی

توجه داشته باشید که بازرسی دفاتر قانونی و بازرسی کارگاهی دو بازرسی متمایز از یکدیگر هستند که دارای تفاوت های قابل توجهی می باشند. از مهمترین وجه تمایز این بازرسی ها، عبارتند از:

تفاوت بین انواع بازرسی بیمه تامین اجتماعی (بازرسی کارگاهی و دفاتر قانونی)

بازرسی دفاتر قانونی بازرسی کارگاهی
این بازرسی بیشتر در محیط های مدیریتی، دفاتر اداری سازمان ها و یا شرکت های انجام می پذیرد. این بازرسی اغلب در کارخانه‌ ها و یا محیط های تولیدی انجام می پذیرد.
مهمترین هدف این بازرسی، بررسی سازگاری تمامی فرایندهای مالی، اداری، حسابداری و … با قوانین و مقررات تعیین شده، است. هدف اصلی این بازرسی، بررسی صحت ارسال لیست بیمه پرسنل است.
این روش بازرسی بیمه تامین اجتماعی اغلب توسط کارشناسان مالی و یا حسابرسان انجام می شود.  این بازرسی بیشتر توسط کارشناسان و بازرسان سازمان یا کارگزاری های بیمه تامین اجتماعی، انجام می شود

تفاوت در زمان انجام بازرسی دفاتر قانونی و کارگاهی

یکی دیگر از وجه تمایز بسیار مهم در بازرسی دفاتر قانونی و کارگاهی، زمان انجام آنها است. مهمترین نکته ای که در این زمینه باید مورد توجه قرار دهید این است که: زمان انجام این بازرسی ها معمولا به شرایط خاص و نیازهای شرکت و سازمان وابسته است. به طور کلی زمان انجام این بازرسی ها را می توان اینگونه بیان کرد:

بازرسی کارگاهی اغلب به صورت دوره ای و منظم انجام می شود. اغلب روند انجام این بازرسی به صورت ماهانه، فصلی و یا به صورت دوره های مشخص برنامه ریزی خواهد شد. توجه داشته باشید که در برخی از مواقع گاها، این بازرسی به صورت غیر منتظره و ناگهانی انجام می پذیرد. این بازرسی پیش بینی نشده و جهت بررسی وضعیت اضطراری و فوری کارگاه، است.

بازرسی دفاتر قانونی اغلب به صورت دوره های مشخص سالانه یا تحت شرایطی به صورت چند ساله انجام می شود. این روش بازرسی به طور منظم برنامه ریزی می شود. هدف از این بازرسی به طور منظم، ارزیابی سالانه ی تمامی فعالیت های مالی و اداری سازمان و یا شرکت است.

شناخت رویکردهای بازرسی

اگر بخواهیم به رویکرد بازرسی کارگاهی اشاره کنیم، می توان از موارد زیر یاد کرد:

  1. تمامی افرادی که در یک شرکت و یا سازمان فعال هستند، توسط کارفرما بیمه شده باشند.
  2. گزارشات مربوط به بازرسی قبلی با واقعیت کارگاه در حال حاضر مطابقت داشته باشد.
  3. اطلاعاتی مانند: نام پرسنلی که فعال هستند، اعلام دقیق ترک کار توسط پرسنل قبلی و اعلام تاریخ ورود پرسنل جدید باید به طور دقیق به ثبت رسیده تا مورد بررسی قرار بگیرند.
  4. بررسی صحت عنوان شغلی کارگر در بیمه و قانون کار.

نکته کلیدی: شرکت هایی مشمول بازرسی کارگاهی می شوند که تعداد آنها زیر 50 نفر باشد. (البته در برخی از موارد که کارگاه باید بر اساس ماده 47 اقدام به صدور مفاصا حساب نماید، مشمول این بازرسی خواهد شد.)

  1. این در حالی می باشد که رویکرد بازرسی دفاتر قانونی شامل موارد زیر خواهد بود:
  2. شناخت تمامی قراردادهای عقد شده
  3. بررسی رعایت تکالیف درج شده در ماده 38 و تبصره الحاقی آن
  4. بررسی شرایط بیمه ای تمامی افراد حقوق بگیر
  5. مطابقت لیست های ارسالی بیمه با حقوق های پرداختی به کارمندان

نکته کلیدی: مهمترین هدف از بازرسی دفاتر قانونی، اطمینان از رعایت تمامی قوانین بیمه ای و همچنین شناسایی تخلفات و جلوگیری از بروز آنها است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *