ارتباط ماده 38 و حسابرسی بیمه
حسابرسی بیمه یکی از مهمترین چالش ها در سازمان ها و شرکت ها به شمار می رود. بر اساس این حسابرسی، اسناد بیمه ای شرکتها و حتی اشخاص مورد بررسی قرار می گیرد. همانطور که می دانید بر اساس قوانین تعریف شده در سازمان بیمه تامین اجتماعی، صاحبان دفاتر قانونی مکلف به پرداخت حق بیمه نیروهای تحت تکفل خود هستند.
♦ اگر فرصت مطالعه ندارید، این فایل صوتی را گوش کنید:
…
حسابرسی بیمه ای با این هدف انجام می پذیرد که پرداخت صحیح و به موقع حق بیمه را بررسی نموده و از درستی آن اطمینان حاصل کنند. برای اینکه بتوانید اهمیت و ارتباط بین ماده 38 و حسابرسی بیمه را درک کنید، بهتر است با نکات کلیدی زیر بیشتر آشنا شوید.
حسابرسی بیمه و ارتباط آن با مواد قانونی سازمان بیمه تامین اجتماعی
یکی از مواد قانونی حائز اهمیت و کاربردی در سازمان بیمه تامین اجتماعی، ماده 38 از قانون تامین اجتماعی است. ماده 38 قانون بیمه تامین اجتماعی به موضوع حق بیمه قراردادها و همچنین محاسبه ی آن می پردازد. بر اساس این ماده ی قانونی کارفرمایان موظف هستند پیمانکاران را ملزم به ارائه مفاصا حساب بیمه نمایند و در غیر این صورت، با بدهی های بیمه ای مواجه خواهند شد.
ارتباط بین ماده 47، 38 و 28 قانون تامین اجتماعی با حسابرسی بیمه ای
همانطور که می دانید حسابرسی بیمه ای نیز مانند بسیاری از فرایندهای قانونی دیگر، باید بر اساس روش کار مشخص شده ای انجام بپذیرد. در مواد قانونی از قانون تامین اجتماعی به روش کار کارشناسان در این نوع از حسابرسی، اشاره شده است. هدف از برنامه ریزی این قوانین، حمایت از حق و حقوق کارفرمایان، بیمه شدگان و همچنین سازمان تامین اجتماعی است. همانطور که در ماده 2 از قانون تامین اجتماعی اشاره شده است، کارفرما مسئول تمامی تعهداتی می باشد که نمایندگان در برابر بیمه شدگان، بر عهده می گیرند.
- ماده 28 قانون تامین اجتماعی مشخص کننده ی درآمدهای مستقیم یک سازمان از بیمه های اختیاری و آزاد، می باشد.
- در ماده 38 قانون تامین اجتماعی ، تکالیف کارفرما در قبال پیمانکار، بیمه قراردادها، صورت وضعیت پیمانکار و .. به طور واضح بیان شده است.
- ماده 47 قانون تامین اجتماعی بیان می دارد که در صورت مراجعه ی بازرس به واحد تجاری، سازمان و یا شرکت، کارفرمایان مکلف هستند که صورت حقوق و مزایای افراد بیمه شده + دفاتر و مدارک لازم را در اختیار آنها قرار دهند.
به طور کلی می توان گفت که این مواد قانونی به طور مستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند. برخی از این مواد قانونی بیانگر الزامات پرداخت حق بیمه و برخی دیگر به نظارت و حسابرسی این پرداخت ها، می پردازند. بر اساس توضیحات ارائه شده می توان به این نتیجه دست یافت که ماده 47 از قانون تامین اجتماعی ابزاری است که اطمینان از اجرای صحیح و درست ماده 38 و 28 و همچنین جلوگیری از تخلفات را به همراه دارد. همچنین از ماده 38 می توان به عنوان پشتوانه اجرایی و فنی حسابرسی بیمه یاد کرد.
نکات کلیدی در مورد قوانین سازمان تامین اجتماعی که باید بدانید
از طریق بازرسی دفاتر قانونی یا حسابرسی بیمه می توان به اطلاعات دقیق از اجرای دقیق ماده 38 (اخذ مفاصا حساب، اساس وجود قراردادها، ارسال لیست به سازمان، کسر سپرده بیمه و …) پی برد.
عدم توجه به مواد قانونی و اجرای صحیح آنها، بدهی به سازمان تامین اجتماعی را برای کارفرمایان به همراه خواهد داشت. برای جلوگیری از ایجاد بدهی باید به فاکتورهایی از قبیل:
- پرداخت به موقع حق بیمه
- ثبت دقیق اطلاعات
- برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان جهت آشنایی با الزامات و قوانین بیمه ای
- استفاده از مشاوره بیمه تامین اجتماعی برای اطمینان از رعایت قوانین
و مواردی از این قبیل توجه کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.